29 april 2011

Sallad på sparris

Det var en dag efter en dag på stranden. Emil, Åsa, jag och Petter hade promenrat i solen. Hittat minmusslor, döda fåglar, bekantat oss med klitterna i Falsterbo och legat i en hög i en grop. 
Men energin var inte slut. När vi kom tillbaka till stan snörde vi på oss springskorna och jag tog dem med på en tur genom kyrkogårdarna. Solen stod lågt och svetten var ovanligt salt av viss vätskebrist. 
Sedan lagade vi den här salladen. Allt var enkelt, gjort i en handvändning förutom majonäsen. Den tog tid. Och kraft. Vispa, vispa, vispa, tills krampen sätter stopp och då får någon annanta över. 
Gott blev det, speciellt med en kall veteöl.


En plock-ihop-sallad av tre kockar och en köksdiktator. 


Sparrissallad med citronmajonäs
  • grön sparris
  • kokt potatis
  • fejkon/bacon
  • färsk spenat
  • tomater
  • gurka
  • zucchini
  • rostade solrosfrön
  • färsk timjan
  • citronmajonäs
Stek zucchiniskivor och fejkon. Grunda en tallrik med spenat och dela den kokta potatisen. Olja på och så salt och peppar. På med de andra grönsakerna. Koka sparrisen i saltat vatten. Bygg ett berg och låt någon med mycket armmuskler vispa ihop en citronmajonäs eller gör något ihopsläng på majonäs, citron och lite turkisk yoghurt kanske. 
Färsk timjan på toppen och så är man hemma.
En sol som gått ned, en kväll med en konsert och så ett par öl.
Sämre kan man ha det. 

1 kommentar:

  1. sounds absolutely amazing! all of your meals looks so delicious, as does that lovely country side...

    cheers!

    SvaraRadera