2 maj 2011

Rostade kryddiga kikärtor

När Kim lät meddela att hennes mun skulle vissna om hon aldrig mer fick äta de rostade kikärtorna som drällde runt här på påskafton såg jag inget annat val än att be Åsa om receptet och sprida det här på bloggen, till Kim och alla andra som behöver något kryddigt och tuggigt.
Om man vill experimentera med andra kryddningar finns här en länk till Lisa Förare Winbladhs variant som publicerade i Sydsvenskan nyligen.

Rostade kikärtor
Mängd efter behag

  • kokta kikärtor
  • olivolja
  • hel spiskummin
  • paprikapulver
  • chili/cayennpeppar/sambal olek
  • salt

Skölj kikärtorna mycket noggrannt om de är burkade, häll ut kikärtorna i en långpanna och ös på med olivolja. Mortla spiskumminfröna och blanda kikärtorna med dem och de andra kryddorna.
Rosta i ugnen på 250 grader i cirka 40 minuter.

Receptmakare: Åsa Johansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar