9 juni 2011

Pasta Primavera

Enligt wikipedia så passar det bra med långa grönsaker till lång pasta. Enligt mig också.
En annan viktig sak att lägga på minnet är att allt är gott så länge det serveras med citronskal, rostade nötter, färska örter samt parmigiano reggiano.


Pastamaskin imponerar på mig. 


Pasta Primavera
2 stora port.
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 bit zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1,5 dl grädde
  • en skvätt vatten alt. svag grönsaksbuljong
  • parmesanost, riven
  • eko citron, rivet skal
  • färska örter, i mängd
  • rostade hasselnötter
  • olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en snitsig karl
  • en pastamaskin
  • 2 ägg 
  • 2 dl vetemjöl
  • alt. 2 port. färdig pasta
Använd en karl som gjort pasta förut och som gillar att göra det. Placera honom vid en bänk en bit bort och låt honom gå lös. Stör honom inte och kom inte med "tips".
Strimla löken på längden. Finhacka vitlöken. Skala morötterna och skär i stavar, skär zucchinin på liknande sätt. Bryt bort den träiga delen av sparrisen och skär i långa bitar.
Hetta upp olivolja i en djup stekpanna och fräs lök, morot och zucchini. I med vitlöken mot slutet så den inte bränns. Slå på grädde, en skvätt vatten, salt och peppar. Låt det puttra och lägg i sparrisen när såsen är cirka 5 minuter från klar. Rör runt då och då. Håll koll så inte sparrisen blir för mjuk.
I samma sekund som karln lägger pastan i vattnet vevar du ner citronskal och färska örter i såsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg upp pastan på djupa tallrikar, sleva upp såsen och strö över grovt hacka hasselnötter och riven parmesanost.
Smaklig spis!

Receptmakare: Fabian Ris Lundbladh & Maja Atterstig

1 kommentar:

  1. Det här låter ju helt förträffligt gott! Tyvärr är inte min karl så snitsig i köket men en pastamaskin borde han klara av med noggranna instruktioner...

    SvaraRadera