28 juli 2011

Att få något att spira & potatissallad

Hur tiden kan förändra saker. Hur en trädgård kan återuppstå efter en kall vinter och metertjockt snötäcke. Hur mammas gröna fingrar kan trolla upp mat ur jorden.
Här är en potatissallad i bilder.


Från köksfönstret kan man se mamma plocka grönsaker från landet.


I växthuset odlas det tomater i olika färger, gurka, basilka och fikon. 


Bland blommor också jordärtskockor, roccula, morötter, lök, vaxbönor, potatis, lök.


Ätbara blommor som indiankrasse, gurkört och ringblomma. Och örter som
persilja, dragon och citronoregano.


En krämig potatissallad på finaste potatisen från Herberts land.


Potatissallad från trädgården

  • kokt potatis, fast sort 
  • knipplök
  • småtomater
  • äpple
  • saltgurka
  • gräddfil el crème fraiche
  • majonäs
  • dijonsenap
  • ätbara blommor
  • färska örter
  • salt & nymalen svartpeppar

Dela den kalla kokta potatisen i bitar. Strimla salladslök, tärna äpple och finhacka saltgurkan. Dela tomaterna. Blanda ihop gräddfil, majonäs och senap i en stor skål. Var försiktig med majonäsen, den tar lätt överhanden. Smaka av med salt och peppar och vänd ner en stor mängd färska hackade örter. Blanda i alla grönsaker utom tomaterna. Låt gärna salladen stå en stund om du har tid med det. Innan severing toppar du potatissalladen med tomater och ätbara blommor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar